Magneetvissers laten onwetend historie uit Nederweert achter

Duitse “track” gevonden aan Brug-15 in Nederweert ter hoogte van “De Heerlijckheid”.

 

 

Deze track (Loopvlak van een rupsketting) lag nabij de Heerlijckheid, achtergebleven samen met een berg oud ijzer wat magneetvissers hadden achtergelaten na een middagje vissen onder de brug.

Sd.Kfz 251

De Sd.Kfz. was de standaard gepantserde personeelsdrager van de Duitse Wehrmacht tijdens de 2e wereldoorlog. Het voertuig werd niet in grote aantallen geproduceerd, maar wel in een groot aantal varianten, waaronder als draagvoertuig voor FlaK schijnwerpers voor Luftwaffe nachtgevechten.

Track

Er waren veel varianten van de betreffende kettingschakels van deze rupsband. Deze schakel werd ook gebruikt op de Sd-Kfz. 11.  Hij werd al in 1933 voor dit voertuig vervaardigd en is daarna ook voor de Sd.Kfz 251 vanaf 1939  gebruikt.

De gemeente Nederweert heeft de overige achtergebleven resten opgeruimd.

Foto;  Sd.Kfz 251 B  – © worldwarphotos