Resten van Lancaster Mk III PA967 AA-D gaan terug naar nabestaanden

Reeds een aantal jaren komt Dion Webb (een nabestaande van de piloot van Lancaster PA967) naar Nederweert.

Dion Vliegt zelf een Boeing 737 en is met onze stichting in contact gekomen na het lezen van een tweet. Dion hebben we meerdere onderdelen meegegeven voor de broer van de omgekomen piloot Eddy Howell. Onze dank gaat uit naar de grondeigenaren van de percelen in Ospel aan de Frenkenbaan.

Lancaster MKIII PA967 nam deel aan een raid op een olieraffinaderij bij Homburg / Meerbeck in het Duitse Ruhrgebied en werd neergeschoten door een Duitse nachtjager en explodeerde boven de Frenkenbaan in Ospel (NL) de gehele crew kwam om het leven. De Lancaster maakte deel uit van het Britse 75e (New Zealand) Squadron.

Crew;

Flt Sgt E Howell RNZAF
Sgt J J Blundell
Sgt R J Wilkinson
Fg Off J R McGeorge
Flt Sgt G H Redwood RNZAF
Sgt R D McAdam
Flt Sgt L C Hickford RNZAF