Het verhaal van Louis

Een praatje met Louis maakte het volgende verhaal los.

In de tijd net na de oorlog lag het bos in Nederweert bezaaid met onderdelen van een bommenwerper. De hagedissen deden zich tegoed aan de warmte van de zon die weerkaatste op de alumiumdelen die er lagen. Op een vleugeldeel van het vliegtuigwrak lag een Duitse helm met een naam erin, “Schmitz” zoals hij mij vertelde. Als kind hadden ze een hut gemaakt bij de crashplaats waar ze vele vliegtuigdelen in hadden verzameld en speelden als kleine kinderen. Eenmaal samen op de locatie wist hij dat het er toch wel veranderd was door de jaren heen. Echter de open plek waar toendertijd een groot deel van de romp lag is nog steeds een kale plek met 4 grote Kraters van de 4 Bristol Hercules motoren. Op een rompdeel was een schildering aangebracht en er stond een naam op vertelde Louis mij. Ik toonde hem nog enkele delen van het toestel zoals een hydroliekslang die er nog lagen.

Het gaat hier om een Handley Page Halifax MKIII