Tankversperring aangetroffen in Nederweert

Langs de Noordervaart is afgelopen week een tankversperring uit de 2e wereldoorlog aangetroffen.

Tijdens sloopwerzaamheden van de oude brug over het voedingskanaal langs de Noordervaart aan Hulsen kwam de versperring aan het licht. De zogenaamde “Aspergestelling” was in gebruik om de opmars van de Duitsers te stoppen door middel van stalen balken welke in de voorgevormde gaten konden worden geplaatst. De tankversperring was onderdeel van de Peelraamstelling. Enkele jaren geleden is nabij deze brug in opdracht van de gemeente door ECG al gezocht naar achtergebleven explosieven, dit in verband met te plaatsen leidingwerk.

Wat er met de versperring gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Tekst gaat verder onder de video;

Mobilisatie.

Tijdens de mobilisatie in de tweede wereldoorlog zijn er door de Nederlandse krijgsmacht meerdere versperringen geplaatst maar de meeste zijn na de oorlog verwijderd. Sommige versperringen zijn rijksbeschermde verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog. Zo ligt er nog een fundament van een versperring aan Sluis-15 en op het zandpad langs de Noordervaart.