Doorsnede van een Britse 20Lb vliegtuigbom


Een doorsnede van een Britse 20Lb vliegtuigbom met een parachutestaart.

Deze vliegtuigbom is gebruikt in de No.17 MKII clustercontainer in britse bommenwerpers. Meer als 20 stuks van deze bommen zaten verpakt in de container. De bom is gemaakt van een gietstalen lichaam waarop een No.873 messing ontsteker is geschroefd. Achter aan de bom zit een blikken houder waar de parachute zich bevind. Na het droppen van de bommen (cluster) draaide de propellor door de valwind van de bomontsteker af waarna de shutter met de detonator naar het centrum van de onsteker kon schuiven door veerdruk en de bom op scherp stond. Bij de inslag van de bom word het messing membraam met daaraan de gesoldeerde slagpen in de detonator gedreven en zo komt het door de booster tot een detonatie van de bom. De 2e en daarop volgende bommen exploderen in de lucht door de luchtdruk van de voorgaande bommen.