Start Bergingen vliegtuigwrakken door Defensie

Er is een start voor het bergen van vliegtuigwrakken in Nederland door Defensie.

 

Medio September zal een meerjarig project van start gaan voor het bergen van meerdere vliegtuigwrakken en vermiste bemanningsleden uit de Tweede Wereldoorlog, er is 15 miljoen euro gereserveerd voor de bergingen van 30 tot 50 wrakken. SGLO (Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945) doet net als wij, (Stichting Luchtoorlog-1939-1945) onderzoek naar neergestorte toestellen. SGLO-voorzitter Ivo de Jong verteld dat er nog een groot aantal vliegtuigen in Nederlandse wateren liggen. Het precieze aantal vliegtuigen welke nog vermist zijn is niet geheel duidelijk. Het eerste toestel wat geborgen word is een Engelse Short Stirling in de gemeente Echt-Susteren.

Wij als Stichting Luchtoorlog 1939-1945 doen onderzoek naar de gecrashte vliegtuigen en hun bemanning in de regio Nederweert en Weert en omstreken.
Tevens geven wij lezingen aan scholen en andere andere geïnteresseerden als educatie. Dit alles doen wij als Stichting op vrijwillige basis bij onze expositie in Huyskamer Daatjeshoeve te Nederweert.