Lezingen voor kinderen OBS de Uitkijktoren Weert

Vandaag 19 april hebben we als stichting enkele lezingen gehouden voor vele enthousiaste leerlingen van Openbare basisschool “OBS de Uitkijktoren” in Weert.

2 groepen ( 5 en 6 ) met ongeveer 30 leerlingen van basisschool Obs de Uitkijktoren kwamen vandaag op bezoek in onze expositie voor een lezing over de luchtoorlog. In de expositie bij Huyskamer Daatjeshoeve kregen ze uitleg en informatie van Johan Bloemers van de stichting luchtoorlog 1939-1945. De lezing ging over de meerdere items en informatie over de luchtoorlog in de regio Weert en Nederweert en over het verhaal erachter en wat de stichting zoal doet. Ook kwam een crash aan de orde waar een bemanningslid hulp kreeg van de Duitse Luftwaffe.  De enthousiaste leerlingen hadden vele vragen waarop ze zeer duidelijke antwoorden kregen tijdens de lezingen, tevens kwam de flypast ter sprake van een Britse bommenwerper die op 4 mei 2019 plaats gaat vinden in meerdere Limburgse dorpen zoals Heythuysen en Hunsel. Een Lancaster bommenwerper gaat hier vliegen over meerdere monumenten ter nagedachtenis aan de gevallen vliegtuigbemanningen.

UPDATE 29-4-2019 , De lancaster flypast gaat niet door ivm onderhoudswerkzaamheden aan het toestel.

NOTE; Wilt u of u school een lezing bijwonen? Stuur u email naar; info@luchtoorlog-1939-1945.nl