Short Stirling EE917 EX-L Vlakwater Nederweert Eind

31 Augustus 1943 roept de boer van een boerderij zijn kinderen naar buiten omdat er een vliegtuig was neergestort op zijn weiland in Nederweert-eind aan het Vlakwater.

 

Wit vuur van de fosforbommen zo betitelde hij het in zijn verhaal toen wij de crashsite bezochten. Deze grote britse 4- motorige bommenwerper kwam laag aangeschoten over gevlogen over het bosgebied Wellenstein waar het zijn achterste geschutskoepel verloor. Deze kwam omlaag nabij de Houtsberg en is later gevonden door Piet Verheijen samen met enkele vrienden en daarna in beslag genomen door de politie.

Crew;

F/S A.A.Harlem RAAF

Sgt J.T.Smith

F/S W.B.Julian

F/S I.N.Mclaren

F/S F.E.Gee RAAF

Sgt H.E.Elphick

Sgt R.H.G.Ellis

W/O A.D.Finlayson RAAF

 

 

 

 

Jane

We zijn in contact gekomen met Jane, een nabestaande van de piloot (Athol Asher Harlem) die vloog de Short Stirling  van het 199e Squadron die bewuste nacht op een raid naar Mönchengladbach – Rheydt in Duitsland. Enkele vliegtuigdelen hebben we naar de nabestaanden in Engeland gestuurd.

 

 

 

 

 

Raid informatie